جلا دادن و براق کردن ظروف برنجی با استفاده از جلاسنج

برق انداختن و تمیز کردن ظروف برنجی

دسته بندی: آموزش

نگران سیاه شدن ظروف برنجیتان هستید !؟ بعد از گذشت زمان ، ظرفی که خریداری کردید تیره شده و جلای خودش را از دست داده !؟ چه کاری کنیم تا ظروف برنجی ما کدر یا سیاه نشود !؟ علت کدر و یا سیاه شدن ظروف برنجی چیست؟  آیا میدانستید که استفاده نادرست از جلاسنج ممکن است به ظرف شما آسیب برساند؛ در این مقاله روش های بسیار ساده جلا دادن و شستشوی اصولی ظروف و محصولات برنجی توضیح داده شده.

 

روش های براق کردن و جلا دادن ظروف برنجی

جلا دادن و براق کردن ظروف برنجی:

اگر ظروف برنجی شما کدر شده است ؛ اصلا نگران نباشید چون با روش های بسیار ساده ی زیر میتوانید ظروف پذیرایی برنجیتان را به جلوه ی سابق برگردانید.

به طور کلی دو روش برای براق کردن ظروف وجود دارد.

«اگر علاقه به ظروف برنجی هندی دارید. پیشنهاد میکنم از ظروف برنجی هندی ما دیدن کنید»

 

نحوه استفاده از جلاسنج برای براق کردن ظروف برنجی

روش اول ؛ استفاده از جلاسنج ها

برای براق کردن ظروف برنجی ، به طور کلی دو مدل جلاسنج در بازار مشاهده میشود ، جلاسنج مایع و جلاسنج خمیری . این جلاسنج ها را میتوانید از ابزار فروشی های سطح شهر تهییه کنید. یا فروشگاه های اینترنتی مثل دیجی کالا و تیمچه به صورت انلاین جلاسنج برای خرید دارند.

برای استفاده از جلاسنج به دستمال کاغذی و پنبه نیاز دارید. ابتدا پنبه را به مقداری جلاسنج اغشته میکنید و روی ظرف مالش میدهید توجه داشته باشید که فشار دستتان نباید کم باشد. حدود پنج دقیق پنبه را روی ظرف میکشید؛ در مرحله ی بعد با استفاده از دستمال کاغذی جلاسنجی که روی ظرف باقی مانده را به خوبی پاک میکنیم .

همچنین نحوه استفاده از جلاسنج در این ویدیو نمایش داده شده

دو نکته مهم :

1- اگر جلاسنج روی ظرف بماند باعث واکنش شیمیای روی برنج شده و روند تیره شدن را سریع تر میکند

2- برای مطمئن شدن از پاک شدن خمیر یا مایع جلاسنج از روی ظرف یک دستمال تمیز را روی ظرف با فشار میکشیم ، اگر دستمال سیاه نشد به این منظور ست که ظرف به خوبی پاک شده است.

توجه توجه : برای قسمت هایی که میناکاری شده اند حتما از جلاسنج مایع استفاده کنید

ساخت جلاسنج برای ظروف برنجی در خانه

روش دوم ؛ ساخت جلاسنج در خانه با رب گوجه و سرکه.

شما میتوانید برای جلا دادن و براق کردن ظروف برنجی ، جلاسنج خود را به راحتی در خانه بسازید . برای ساخت جلاسنج خانگی به پنبه ، دستمال کاغذی ، رب گوجه فرنگی ، سرکه و نمک نیاز دارید.

نحوه درست کردن جلاسنج خانگی: یک قاشق چای خوری نمک ، یک قاشق چای خوری رب و دو قاشق چای خوری سرکه را با هم خوب مخلوط کنید، پنبه را به ترکیب به دست امده اغشته میکنیم و روی ظرف برنجی به مدت 5 دقیقه میکشیم . توجه داشته باشید فشار دستتان کم نباشد. سپس با دستمال کاغذی ترکیب باقی مانده روی ظرف را خوب پاک میکنیم.

 

همچنین نحوه ساخت جلاسنج خانگی و جلا دادن ظروف برنجی با استفاده از آن در این ویدیو نمایش داده شده.

با روش های بالا به راحتی میتوانید ظروف برنجی خود را جلا داده و براق کنید. حال بهتر است علت کدر شدن ظروف برنجی را بدانیم. چه اقداماتی میتوان انجام داد تا ظروف برنجی دیر تر کدر و سیاه شوند.

علت کدر و یا سیاه شدن ظروف برنجی

 

«اگر علاقه به راه های نگه داری و مراقبت از ظروف برنجی . روش هایی که با رعیت آن ظرف برنجیتان دیر تر کدر میشود. نحوه ی تمیز کردن این محصولات بعد از استفاده دارید . مقاله شست و شو و نکات نگه داری ظروف برنجی مراجعه کنید.»

علت کدر یا سیاه شدن ظروف برنجی:

شاید فکر کنید برنج مرغوب سیاه یا کدر نمیشود ؛ این باور اشتباه است . در این بخش میخواهیم علت کدر و یا سیاه شدن ظروف برنجی را بررسی کنیم. به طوری کلی آلیاژ برنج بعد از گذشت زمان کدر میشود. ولی شما میتوانید زمان کدر شدن ظروف برنجی مانند قوری وارمردار ، کاسه و …  را طولانی تر کنید.

اول از همه علت کدر شدن برنج را باید بدانیم! کدر شدن و از دست رفتن جلای ظروف برنجی چند دلیل میتواند داشته باشد:

  • چون آلیاژ برنج ترکیبی ار مس و روی هست ؛ بر اثر واکنش شیمیای هوا با فلز روی داخل آلیاژ، بعد از گذشت زمان، برنج کدر میشود (توجه داشته باشید برنج مرغوب سیاه نمیشود).

« اگر دوست دارید ظروف برنجی مرغوب و اصل رو به راحتی تشخیص بدید. خواص ظروف برنجی را بدانید.  به مقاله راه های تشخیص ظروف برنجی اصل مراجعه کنید.»

  • رسوبات آب! بله رسوبات آب روی ظروف برنجی باعث کثیف شدن و جرم گرفتن ظرف میشود و این امر جلای برنج را کم میکند.
  • به طور کلی جرم گرفتن ظرفتان چون یک لایه روی برنج اضافه میشود ( چربی ، گرد و خاک و ..) باعث از بین رفتن رنگ طلایی برنج میشود.

با رعایت این سه نکته ساده از کدر شدن ظروف برنجی جلوگیری کنید:

1/ محصول را در مجاورت بخار آب قرار ندهید؛ کنار پلوپز یا اجاق آشپزخانه یا … مکان هایی هستند که قرار دادن محصول در این موقعیت ها توصیه نمیشود.

2/ بعد از شستشو حتما ظرفتون رو با دستمال خشک کنید.

3/ به طور کلی نگذارید چربی ، گرد و خاک و … روی ظرفتان به مدت طولانی بماند . ( از جرم گرفتن ظروف جلوگیری کنیم )

 با رعایت این نکات ساده میتوانید روند کدر شدن ظرفتان را کند تر کنید ! این نکته ها باعث این میشوند که بعد از زمان کوتاه ، جلای ظرف از بین نرود.

 

با این روش ها به راحتی میتوانید از کدر شدن زود هنگام ظروف برنجی جلوگیری کنید . اگر ظروف برنجیتان کدر شده با استفاده از روش های بالا به راحتی میتوانید جلا و براق بودن ظرف را از روز اول بهتر کنید.

اگر روش های دیگری برای جلا دادن ظروف برنجی میشناسید حتما در بخش نظرات با ما در میان بگذارید؛ و اگر سوالی در رابطه با ظروف برنجی و نحوه تمیز کردن آنها دارید در بخش نظرات بپرسید ما حتما در اسرع وقت پاسخ میدهیم.

 

 

برچسب ها:

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “برق انداختن و تمیز کردن ظروف برنجی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.