آشنایی کامل با انواع مختلف شمع

آشنایی کامل با انواع مختلف شمع

دسته بندی: آموزش

انواع مختلف شمع چیست؟ شمع مناسب تولد کدام است؟ شمع وارمر چه ویژگی هایی دارد؟ کاربرد انواع شمع چیست؟ شمع تزیینی باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟ کاربرد شمع نسوز و شمع معطر چیست؟ تا انتها با ما همراه باشید تا پاسخ تمام این سوالات را بفهمید.

معرفی و بررسی انواع مختلف شمع

معرفی و بررسی انواع مختلف شمع

در گذشته، شمع های سنتی زمانی که هنوز برق اختراع نشده بود، بهترین و راحت ترین گزینه برای روشنایی و منبع نور بودند. اما امروزه شمع بیشتر جنبه تزئینی پیدا کرده است و برای مراسمات مختلف و ایجاد یک فضای صمیمانه و رومانتیک در مهمانی‌ها کاربرد دارد. همچنین با پیشرفت تکنولوژی در صنعت شمع سازی، امروزه شمع هایی که رنگ شعله آنها قبل کنترل است و شمع های بدون شعله نیز تولید شده اند.

 

تصویر شمع معمولی (Ordinary Candle / Traditional Candle)

1- شمع معمولی (Ordinary Candle / Traditional Candle)

شمع‌های سنتی یا همان شمع های معمولی ساده‌ترین و در عین‌ حال ارزان ترین نوع شمع است که اغلب به منظور تولید روشنایی و در مراسم یادبود و مراسم مذهبی از آن‌ها استفاده می‌شود. شمع‌های معمولی ظاهری استوانه‌ای و ساده دارند. ارتفاع آنها معمولاً بین 10 تا 15 سانتی‌متر و قطر آنها از 1 تا 2 سانتی‌متر متغیر است. اغلب سفید رنگ می‌باشند و از پارافین جامد ساختنه میشوند. رایج ترین نوع شمع های معمولی، شمع قلمی میباشد. شمع های قلمی همان شمع های سنتی هستند اما کمی بلند تر میباشند. ارتفاع آنها بیش از 15 سانتی متر میباشد و از سایر شمع های سنتی بلند تر هستند.

 

تصویر شمع بدون شعله (Flameless Candle)

2- شمع بدون شعله (Flameless Candle)

انواع مختلف شمع های بدون شعله برای هر موقعیتی مناسب هستند. شمع های بدون شعله برخلاف شمع های سنتی، هیچ شعله واقعی در معرض باد و هوای متلاطم ندارند، بنابراین لازم نیست نگران خاموش شدن آن یا ایجاد نگرانی های ایمنی مانند آتش سوزی باشید.

شمع های بدون شعله در واقع نوعی چراغ میباشند که شکل و ظاهری استوانه‌ای، شبیه شمع ستونی دارند. به عبارت دیگر شمع بدون شعله، یک بدنه پلاستیکی، شیشه‌ای یا سرامیکی دارد که مانند شمع ستونی میباشد و به جای شعله شمع، یک یا چند عدد لامپ LED داخل آن قرار گرفته است که بوسیله باتری روشن میشوند. معمولاً شمع‌های بدون شعله، بوسیله یک ریموت، از راه دور قابلیت کنترل دارند. در جدید ترین نوع این شمع ها، قابلیت تغییر رنگ شعله نیز وجود دارد.

این شمع ها معمولاً اندازه های بزرگی دارند و بادوام تر از شمع های تزیینی و سنتی هستند و کمتر با گذر زمان نیاز به تعویض دارند. این شمع ها قابلیت کنترل از راه دور را نیز دارند و مدرن ترین نوع شمع میباشند.

 

شمع ستونی سفید

3- شمع ستونی (Pillar Candle)

Pillar Candles یک انتخاب محبوب و پرطرفدار برای رستوران های سطح بالا، موسسات و کترینگ ها است. شمع‌های ستونی بسیار ضخیم و قطور هستند و با موم سخت و پارافین جامد قالب‌گیری می‌شوند تا بدون هیچ تکیه‌گاهی قابل‌ استفاده باشند. این شمع‌ها در برابر گرمای تابستان و سرمای شدید پاییز مقاومت می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهند که در تمام طول سال و در هر مکانی از آنها استفاده کنید. این شمع ها به شمع استوانه‌ای نیز معروف هستند.

از شمع های ستونی میتوان هم داخل شمعدان های فانوسی و هم روی بشقاب‌های تزئینی ضد حرارت استفاده کرد. امروزه شمع های ستونی در سایزهای مختلف از قطر 5 سانتی‌متر تا 10 سانتی‌متر، ارتفاع‌ها و رنگ‌های مختلف در بازار موجود هستند. شمع استوانه ای نیازی به نگهدارنده شمع برای ایستادن ندارد. جالب است بدانید که امروزه شمع های ستونی به شکل مکعبی و مکعب مستطیل نیز قابل خریداری هستند.

«چنانچه به دنبال شمع های مرغوب و باکیفیت هستید، پیشنهاد میکنیم به انواع مختلف شمع اصل مراجعه کنید.»

نکته: شمع ستونی بدلیل اینکه قطور میباشد، فیتیله و شعله شمع هنگام سوختن، تنها موم اطراف خود و ناحیه مرکزی شمع را ذوب میکند و پارافین شمع در قسمت دیواره کاملاً سالم باقی میماند. در نتیجه شمع یک حالت گود به خود میگیرد که ظاهر جالبی ندارد. توصیه میکنیم که بعد از گذشت زمان، دیواره سالم شمع را جدا کرده و مجدد شمع را روشن کنید. البته برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید دور شمع استوانه ای را با آلومینیوم بپوشانید. این کار باعث میشود تا آلومینیوم داغ شود و پارافین شمع، به طور یکنواخت ذوب شود.

 

تصویر شمع تولد (Birthday Candles)

4- شمع تولد (Birthday Candles)

از متنوع ترین گونه‌های شمع میتوان به شمع های تولد اشاره کرد که حتماً در جشن تولدها نمونه‌های مختلفی از این شمع‌ها را دیده‌اید. پرطرفدارترین شمع‌های تولد به شکل عدد هستند و شامل اعداد ۰ تا ۹ می‌شوند. شمع تولد در طیف وسیعی از اشکال، رنگ های شاد و پر جنب و جوش ارائه می شود.

از شمع های تولد میتوان در رستوران‌ها برای تزیین دسر استفاده کرد. آن‌ها می‌توانند روی کیک‌های کامل، تکه‌های تکی کیک، یا حتی روی بستنی چیده شوند تا مهمانان بتوانند در روز خاص خود آرزویی داشته باشند. فرم های کوچک و باریک شمع های تولد به شما این امکان را می دهد که به تعداد دلخواه به دسر اضافه کنید و راهی برای شخصی سازی دسرهای مشتریان در تولدها و سالگردها ارائه دهید. از دیگر شمع های تولد پر طرفدار میتوان به شمع‌های اکلیلی اشاره کرد.

 

تصویر شمع اکلیلی (Glitter candle)

5- شمع اکلیلی (Glitter candle)

شمع اکلیل دار انواع مختلفی دارد. در حقیقت تمام شمع هایی که روی بدنه خود اکلیل داشته باشند جزو شمع های اکلیلی قرار میگیرند. به عبارت دیگر از انواع آن میتوان به شمع قلمی اکلیلی، شمع اکلیلی ستونی و … اشاره کرد. شمع اکلیلی بسیار مناسب برای جشن تولد ها و لحظات شاد میباشد. معمولاً از شمع اکلیل دار در رستوران ها یا مکان های رسمی استفاده نمیشود.

شما در خانه نیز میتوانید شمع اکلیلی بسازید. برای این کار کافیست تا یک شمع ساده را انتخاب کرده و بدنه آن را به کمی چسب آغشته کنید و روی بدنه شمع، اکلیل بریزید. شمع های اکلیل دار تنوع رنگی بسیار زیادی دارند و امروزه در بازار به هر رنگی موجود هستند.

 

تصویر شمع قلمی (Taper Candles)

5- شمع قلمی (Taper Candles)

شمع قلمی نوعی شمع سنتی و ساده میباشد که به علت کاربرد بسیار زیاد، یک نوع خاص از شمع ها محسوب میشود. شمع‌های قلمی باریک و بلند هستند و باید آن‌‌ها را داخل شمعدان و جا شمعی قرار داد. این شمع‌ها بیشتر روی میز ناهار خوری و در شمعدان‌های شاخه‌ای قرار می‌گیرد. شمع های قلمی ظاهری استوانه‌ای باریک، بلند و ساده دارند و در رنگ‌ها و اندازه‌های مختلفی یافت میشوند. این نوع شمع‌‌ها اغلب در مراسم جشن و یا اعیاد بسیار کاربرد دارند. به شمع قلمی، شمع پایه نیز گفته میشود.

ارتفاع شمع های قلمی معمولاً بین 20 تا 30 سانتی متر است و قطر آنها بین 1 تا 2 سانتی‌متر میباشد. همان طور که قبلاً هم گفته شد، شمع قلمی نسبت به شمع های سنتی و قدیمی، بلند تر میباشند.

 

شمعدان انگشتی برنجی طلایی هندی و شمع قلمی

6- شمع مخروطی (Taper Candles)

شمع مخروطی مانند شمع قلمی، باریک و بلند میباشد با این تفاوت که قسمت بالایی شمع‌ها، باریک تر از تهشان است و بدین ترتیب یک شکل مخروطی ایجاد میکند. برای رستوران‌های گران‌قیمت، شمع‌های مخروطی، محیطی منحصر به ‌فرد را به تجربه غذاخوری می‌افزایند. آنها برای ایجاد یک نمای کلاسیک و زیبا در هر اتاقی بسیار عالی هستند.

«اگر به دنبال شمعدان های خاص برای دکوراسیون و چیدمان منزل هستید، پیشنهاد میکنیم به شمعدان های برنجی دست‌ساز هندی مراجعه کنید.»

شمع های مخروطی معمولاً به عنوان شمع پنجره نیز شناخته می شوند. شمع مخروطی با ساختار بلند و باریک به میز غذاخوری ابعاد می بخشد. شمع‌های مخروطی به نگهدارنده شمع نیاز دارند که در حالت ایستاده بمانند و معمولاً در شمعدان‌های شاخه‌ای قرار میگیرند.

 

تصویر شمع وارمر طلایی

7- شمع وارمر (Warmer Candles)

کاربرد اولیه شمع‌های وارمر، گرم نگه داشتن غذا در مواقعی که تدارکات و چیدن سفره زمان بر است، میباشد. شمع های وارمر، استوانه های ساده و قطوری هستند که معمولاً قطر آنها بزرگ‌تر از ارتفاعشان میباشد. به عبارت دیگر شمع وارمر، یک شمع پهن و تخت میباشد. در زیر برخی از ظروف غذا مکانی برای قرار دادن شمع‌های وارمر در نظر گرفته شده است که می‌توانید با گذاشتن یک شمع وارمر مناسب در آن قسمت، مانع سرد شدن غذا در هنگام سرو آن ‌شوید.

«اگر به دنبال شمع های خاص و لاکچری هستید، پیشنهاد میکنیم به انواع مختلف شمع اصل مراجعه کنید.»

امروزه به دلیل تولید جاشمعی‌های زیبا و شمعدان‌های شیک، از این شمع‌ها بیشتر برای تزئینات و زیباتر کردن دکوراسیون منزل استفاده می‌کنند. امروزه شمع های وارمز جزو پر فروش ترین نوع شمع محسوب میشود.

 

تصویر شمع شناور (Floating Candles)

8- شمع شناور (Floating Candles)

شمع‌های شناور مناسب برای تم تولد، مراسم عروسی، میهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص هستند، به خصوص اگر در یک ظرف زیبا همراه با چند گل طبیعی تزئین شوند. شمع های شناور جلوه بصری منحصر به فردی ایجاد می کنند که فوراً ظرافت و زیبایی یک فضا را افزایش می دهد. نور این شمع های گرد که روی آب شناور هستند، از سطح منعکس می شود تا درخششی گرم ایجاد کند. این شمع ها را در کاسه های بزرگ یا گلدان های آب قرار دهید تا قسمت‌های مرکزی چشم نواز ایجاد شود.

شمع های شناور بسیار شبیه شمع های وارمر هستند. قسمت بالایی این شمع ها بزرگتر از بخش پایینی شمع میباشد. به عبارت دیگر شبیه کاسه تو پر هستند تا شمع به راحتی روی آب شناور بماند و سر نخورد. جنس پارافین شمع شناور، سبک تر از سایر شمع ها میباشد که دلیلی دیگر بر ماندن شمع شناور روی آب است.

شمع های شناور در اشکال، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف برای مطابقت با تم و دکور خاص شما تولید میشوند. بهتر است آب زیر شمع شناور را مرتباً تعویض کنید تا از شفاف ماندن آن اطمینان حاصل شود.

 

تصویر شمع تزیینی یا شمع فانتزی (Decorative Candles / Fantasy Candles)

9- شمع تزیینی یا شمع فانتزی (Decorative Candles / Fantasy Candles)

شمع های تزیینی جزو گران قیمت ترین نوع شمع محسوب میشوند. توجه کنید که شمع‌ تزیینی صرفاً کاربرد دکوری و فانتزی دارند و بهتر است از آنها برای روشنایی استفاده نکنید. شمع‌های فانتزی در طرح‌های گوناگون مانند تندیس‌ها، ساختمان‌ های معروف (مانند برج ایفل و اهرام مصر)، انواع گل و … تولید و به بازار عرضه می‌شوند. دقت کنید در صورت استفاده برای ایجاد روشنایی، شمع فانتزی از فرم اولیه خارج و زیبایی سابق خود را از دست می‌دهد. شمع های اکلیلی نیز نوعی از شمع های تزیینی  به شمار میروند.

 

تصویر شمع نسوز (Fireproof Candles)

10- شمع نسوز (Fireproof Candles)

توجه داشته باشید که شمع‌های نسوز بر خلاف نامشان، نسوز نیستند. دلیل این نامگذاری این است که به جای سوزاندن پارافین، از سوختن روغن مایع خوراکی برای شعله‌ور شدن استفاده میکنند.

روش ساخت شمع نسوز

روش ساخت شمع نسوز بدین شکل است که در یک ظرف شیشه‌ای مقداری آب می‌ریزیم و برای تزیین آن، با سلیقه خود، مقداری پودر رنگی را در آب حل می‌کنیم تا آب، رنگی، زیبا و خاص شود. سپس در حدود نیم سانتی‌متر (حدوداً یک سوم بند انگشت) روغن مایع خوراکی را روی آب میریزیم و فیتیله‌ای را مانند شمع روی آن قرار می‌دهیم. روغن بدلیل چگالی کمتر نسبت به آب، روی آب میماند و تا زمانی که فیتیله با روغن در تماس باشد، شمع نسوز روشن باقی خواهد ماند.

 

تصویر شمع معطر (Scented Candles)

11- شمع معطر (Scented Candles)

برای ساخت شمع های معطر، از پارافین همراه با اسانس و مواد معطر استفاده میشود. در نتیجه زمانی که پارافین شمع معطر میسوزد، اسانس پارافین در هوا منتشر میشود و باعث خوشبو شدن محیط میشود. شمع های معطر مناسب استفاده در رستوران ها و قرارهای عاشقانه میباشد. شمع‌های معطر تنوع زیادی در اشکال و رنگ‌بندی دارند.

از این شمع ها مانند عود برای ایجاد رایحه درمانی در محیط نیز میتوان استفاده کرد. از انواع رایحه شمع معطر میتوان به نعناع، اکالیپتوس، شکوفه پرتقال، وانیل، لیمو، رزماری، اسطوخودوس، یاس و … اشاره کرد.

 

تصویر شمع کارتریج (Cartridge Candles)

12- شمع کارتریج (Cartridge Candles)

شمع کارتریج در قسمت بالایی خود، فییله ای دارد که میتوان فیتیله را به بالا و پایین حرکت داد. پایین فیتیله نیز درون روغن، الکل، نفت یا هر مایع قابل اشتعال میباشد. شمع های کارتریج بسیار شبیه گرد سوز های قدیمی، چراغ های الکلی و فانوس های نفتی قدیمی میباشند که ظاهری مدرن تر و خاص تر دارند.

شمع‌های کارتریج درست مانند شمع‌های مخروطی و شمع های قلمی، به هر ناحیه‌ای که آنها را قرار می‌دهید، زیبایی خاصی می‌بخشند، با این تفاوت که آنها هنگام سوختن، موم را چکه نمیکنند. در نتیجه تمیز کردن را از بین می برند و طول عمر شمع را نیز افزایش می دهند.

 

تصویر شمع یا چراغ چای (Tea Lights / Tea Candles)

13- شمع یا چراغ چای (Tea Lights / Tea Candles)

چراغ های چای، شمع های کوچک و مسطحی هستند که به شکل استوانه ای قطور و کم ارتفاع از جنس فلز، پلاستیک یا سرامیک میباشند. این شمع‌ها برای افزودن نور در قسمت های غذاخوری و لحظات رومانتیک عالی هستند. به عبارت خیلی ساده، شمع چای همان شمع وارمر میباشد که به جای شعله، چراغ LED دارد و با باتری کار میکند. این شمع ها قابل شارژ میباشد. البته برخی از آنها غیر قابل تعویض و شارژ هستند که در هنگام خرید باید به این نکته توجه کنید.

بدلیل جمع و جور، سبک و قابل حمل و نقل بودن، شمع های چای برای پذیرایی خارج از منزل عالی هستند. زمان روشن ماندن طولانی، به شما این امکان را می دهد که از آنها در چندین رویداد بدون نیاز به تعویض شمع استفاده کنید. میتوانید اطراف یک پذیرایی را با آنها احاطه کنید یا آنها را به میزهای ناهارخوری اضافه کنید تا به ایجاد صمیمیت در مکان‌ها کمک کنند.

 

تصویر شمع نذری (Votives)

14- شمع نذری (Votives)

شمع‌های نذری به صورت استوانه‌‌ای شکل بوده و داخل یک لیوان یا یک ظرف بلوری یا سفالی قرار می‌‌گیرد. شمع‌های نذری به عنوان شمع‌های طوفان کوچک نیز شناخته می‌شوند. به عبارت ساده، شمع نذری همان شمع استوانه ای میباشد که در یک لیوان یا ظرف گذاشته شده است. البته در برخی از شمع های نذری، موم و پارافین کاملاً به لیوان چسبیده و غیر قابل تعویض است اما در اکثر موارد، شمع نذری قابل تعویض میباشد.

توجه کنید شمع‌های نذری شمع‌هایی همه‌کاره‌ای هستند که فضای اطراف خود را شیک، زیبا و دلپذیر می‌کنند. مانند چراغ های چای، آنها برای تزئین فضای اطراف ناهارخوری ها و مهمانی ها عالی هستند. شمع های نذری ارتفاع و قطرهای متنوعی دارند و جزو شمع های بادوام محسوب میشوند. از ویژگی های آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1- ارزان و آسان برای استفاده هستند.

2- برای ایجاد زمان سوختن طولانی‌تر و رویدادهای طولانی، گزینه مناسبی هستند.

3- اغلب به طور مستقل از یک ظرف فروخته می شوند و در نتیجه قابل تعویض هستند.

4- دارای فیتیله و موم واقعی و نمای بیرونی بدون عطر میباشند.

5- کوچک و مناسب برای حمل و نقل آسان هستند.

 

تصویر شمع شارژی (Rechargeable Candles)

15- شمع شارژی (Rechargeable Candles)

شمع های شارژی شامل تعدادی از چراغ‌های چای و شمع های استوانه ای برقی، به همراه یک پایه شارژر میباشند. توجه کنید که شمع شارژی نیاز به باتری های جایگزین و تعویض شمع را از بین می برد و هزینه های اضافی را حتی بیشتر از شمع های بدون شعله استاندارد، به حداقل می رساند. امروزه شمع های شارژی در دو نوع شعله های گرم سفید و شعله های کهربایی موجود هستند. شمع های شارژی یک پایه به عنوان شارژر دارند که می تواند همه شمع های شما را به طور هم زمان شارژ کند.

شمع های شارژی برای رویدادهای پذیرایی و سالن‌های غذاخوری که می‌خواهند هزینه‌ها را کاهش دهند و در عین حال فضایی گرم و دلپذیر ایجاد کنند، عالی هستند. توجه کنید که شمع های ستونی برقی کمی بزرگتر از چراغ های چای هستند و باعث می شوند که بیشتر به چشم بیایند. آنها نور بیشتری تولید می کنند، اما هنوز به اندازه کافی کوچک هستند تا برای هر پذیرایی یا فضای ناهارخوری خارجی، قابل حمل باشند و محیطی صمیمی را فراهم کنند.

 

تصویر شمع های شیشه‌ای پر شده با موم (Wax-Filled Glass Candles)

16- شمع های شیشه‌ای پر شده با موم (Wax-Filled Glass Candles)

شمع‌های شیشه‌ای پر از موم، جزو خاص ترین نوع شمع هستند. شیشه های میسون (Mason jars) نمونه رایجی از ظروف شیشه‌ای هستند که برای این شمع ها استفاده می شود. آنها افزودنی های عالی برای میزهای برجسته و میزهای غذاخوری، هم در داخل منزل و هم در فضای باز هستند.

این شمع ها خیلی شبیه شمع نذری هستند با این تفاوت که در شمع های شیشه ای پر شده با موم، بیشتر از موم استفاده میشود تا پارافین. همچنین موم شمع، کاملاً ظرف شیشه ای را پر و به بدنه ظرف میچسبد. در نتیجه غیر قابل تعویض هستند. بعلاوه ظرف این نوع شمع، خاص میباشد و اغلب از شیشه های میسون استفاده میشود.

شمع های شیشه‌ای پر شده با موم، دارای جذابیت بصری منحصر به فرد برای موسسات و کترینگ ها در فضای باز هستند. این شمع‌ها فضاهای غذاخوری را بدون آشفتگی یا تمیز کردن نسبت به شمع‌های مومی معمولی روشن می‌کنند. بهتر است برای نگهداری موم، آن را در یک شیشه یا ظرف قرار دهید تا هرگز نگران آسیب دیدن میز نباشید.

 

 

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با خاص ترین، محبوب ترین و پرکاربرد ترین شمع ها آشنا کنیم. در این مقاله به بررسی کامل ویژگی ها و کاربرد انواع شمع پرداختیم و آنها را با یکدیگر مقایسه کردیم. اگر سوالی در مورد انواع شمع دارید، میتوانید در قیمت نظرات کاربران از ما بپرسید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آشنایی کامل با انواع مختلف شمع”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *